Deze website werkt alleen met JavaScript ingeschakeld. Schakel JavaScript in uw browser in voor een optimale ervaring.
 

Spelregels

Meedoen voor een prijs kan tot 7 oktober 2024!

Je krijgt steeds zinnen te lezen die vereenvoudigd zijn met behulp van een computer. Beoordeel de tekst door het groene bolletje in de slider te verschuiven. Per sessie krijg je maximaal 20 zinnen om te beoordelen.

Je kunt vier typen vragen krijgen, over de juistheid, de complexiteit, de duidelijkheid en de betekenis van de tekst:

Beoordelen op juistheid
Beoordelen op complexiteit
Beoordelen op duidelijkheid
Beoordelen op betekenis
Score

Hoe meer vragen je beantwoordt, hoe hoger je score. Ook de correctheid en doordachtheid van je antwoorden tellen mee, net als de snelheid van het doorlopen van de vragen. Maar pas op: te snel antwoorden wordt bestraft! Doe je meerdere sessies achter elkaar dan wordt dat extra beloond! 

Samenstelling score:

De score bestaat uit een combinatie van de geleverde inspanning (in termen van het aantal te lezen woorden), de snelheid (als je buiten de normale leessnelheid antwoordt, wordt je score verlaagd), en de correctheid (op basis van wat anderen al geantwoord hebben op dezelfde vraag).

Als je binnen de 30 uur opnieuw meedoet, dan verhoogt je score met 10%.

Het level geeft aan of je je bij de beste 10% deelnemers bevindt (pro), of bij de beste 66% (gevorderd). Anders ben je beginner.

Voortgang:

Je score kun je bijhouden in het scorebord nadat je bent geregistreerd. Eind september 2024 maken we de winnaar bekend.

Melden van complexe zinnen

Kom je een complexe zin tegen in het wild, op een website of in een brief van de overheid, in een verzekeringsdocument, bij een bank, bij een notaris of ergens anders? Hier kan je deze zin melden. We willen de gemelde zinnen dan ook automatisch vereenvoudigen en later opnieuw laten beoordelen. Je kan ook zelf een vereenvoudiging voorstellen.

Zelf tekst vereenvoudigen

Je krijgt hier steeds een tekst te lezen uit een van de beoordelingsvragen. Vul in het tekstvak eronder in hoe je deze tekst eenvoudiger zou kunnen formuleren.